nedelja, 8. november 2015

Kako si polepšati dni v času prehlada?

Jesen je čas prehladov, grip in raznih obolenj. Večinoma se me dotaknejo le prehladi z minimalno vročine. Ker je to že drugi v zadnjem času, sem se odločila, da napišem objavo, kako si pomagam, da čimprej okrevam in si poskušam polepšati te bolniške dni.

Najhitreje skrajšam čas okrevanja s počitkom, vendar si ga moram vzeti takoj, ko začutim, da se me nekaj loteva. Tokrat sem zaradi sile razmer morala delati in tako se je okrevanje razpotegnilo na 5 dni in še kar traja. Vendar je vsaj počutje bistveno boljše kot na začetku, tudi z nosu mi ne teče več.

Ko sem prehlajena in imam vročino nekaj čez 37 stopinj, si pomagam z naslednjimi postopki:

Vir: http://www.laudablebits.com/how-to-lose-10-pounds-naturally-in-1-week-without-diet-exercise/ ; http://www.teamajesty.com/honey-and-lemon-tea/ ; http://ezekielstree.com/tag/liver-health/ ; http://hatemondayslovethursdays.blogspot.si/2014/04/eatmovelive-13.html ; http://www.bodieko.si/sirup-iz-smrekovih-vrsickov ; http://eastoncf.com/tips/2015/sleeping-though/
  1. veliko tekočine, kar omili bolečine v grlu in ne pride do tega, da me ob govorjenju bolijo glasilke
  2. čaj z medom in limono - ne zdi se mi, da mi bi dejansko to pomagalo, mi pa paše piti tople napitke
  3. razne juhice z kuhano zelenjavo - lahko, nasitno in ne pretežka hrana
  4. nobenih sladkarij, ocvrte hrane in na sploh težke hrane, saj me samo zapacka in precej poslabša počutje
  5. žajbljev liker - domači ga pijejo po požirkih, jaz si ga raje večkrat dnevno pošpricam v usta na podoben način kot Angal S. Pomaga oluščiti obloge v grlu in je super za lažje izkašljevanje
  6. sirup iz smrekovih vršičkov deluje podobno kot žajbljev liker
  7. veliko počitka
K boljšemu počutju mi pomaga tudi:

 Vir: http://boxofficehot.blogspot.si/2014/12/hollywood-movies-romantic.html ; http://www.capitalfm.co.ke/lifestyle/2014/04/01/6-mistakes-youre-making-polishing-your-nails/ ; http://www.chymfm.com/2015/04/29/3-things-healthy-women-do-before-stepping-in-the-shower/
  1. gledanje lahkotnih filmov z romantično vsebino
  2. lakiranje nohtov
  3. tuširanje in pranje las
S čim si pa vi pomagate, da lažje preživite dneve, ko se vas loteva prehlad? 

Priznam, je kar muka biti prehlajen ob takem lepem sončnem vremu, a kaj hočemo, zdravje je na prvem mestu, sončnih dni bo pa še kar nekaj :) lep nedeljski popoldne in začetek tedna vam želim!

1 komentar:

  1. Že kar nekaj časa nisem bila bolana, tako, da bi morala ostati v postelji. Ko pa sem bolana pa si pomagam s podobnimi stvarmi kot ti.
    Lakiranje nohtov pri meni odpade, saj jih, ko se počutim slabo obupno nalakiram, najraje ostanem v postelji s stoplim čajem in kakšnim filmom.:)

    OdgovoriIzbriši