sreda, 9. september 2015

Manikura #3: Catrice - (S)wimbledon

Catrice (S)wimbledon lak sem videla že večkrat na blogih in kljub temu, da nisem imela še laka v mint barvi, sem precej časa odlašala z nakupom. Kupila sem ga šele pred kratkim in seveda sem ga morala hitro preizkusiti. Dobavljiv je v redni prodaji in za 10ml boste odštele 2,59€. Na steklenički je zapisano, da se priporoča uporaba podlaka. Najbrž zaradi tega, ker so zeleni in modri laki precej problematični glede obarvanja nohtov. Kljub podlaku sem bila v skrbeh, da bom imela obarvane nohte, saj je precej obstojen, a na srečo se to ni zgodilo :) Lak je zeleno turkizne barve z mikro srebrnimi bleščicami, ki so na nohtu minimalno vidni. Tudi na sončni svetlobi ne izstopajo.  

Obstojnost: z uporabo podlaka minimalno 3 dni, meni je zdržal 5 dni s slojem laka, ki sem ga omenila nižje
Prekrivanost: če ste zelo pazljive, je en nanos dovolj, vendar sem raje nanesla dva nanosa
Tekstura laka: ne preveč tekoča, vendar glede na to, da je čopič širši, nisem imela problemov s tem, da bi ga preveč nanesla. Mimogrede obožujem širše čopiče! :)
Sušenje: priporočam hitrosušeči nadlak. Prvi nanos je bil suh po 10 minutah, po drugem nanosu sem počakala vsaj 1h in je bil res suh. Naslednjič bom nanesla nadlak, a tokrat ga nisem, ker me je zanimalo, kako se bo obnesel brez njega.
                                Na nekaterih slikah izpade bolj moder, kot lahko vidite na levi sliki.   
Kot zanimivost naj povem, da je to barvo pohvalil celo moj šef, tako da najbrž ni kar tako :D sem samo čudno pogledala in se zahvalila za kompliment :) že zaradi tega se je nakup laka absolutno izplačal in mitu o tem, da moški ne opazijo ženskih nohtov ne verjamem več! :D

Po 3 dneh nošenja tega laka sem se odločila, da manikuro malo popestrim. Nanesla sem 1 nanos Essence Effect nail polish Liquid foil - Lady mermaid. Gre za svetlikajočo se modro barvo, ki je popolnoma spremenila mojo manikuro oz. jo naredila bolj modrikasto. Tale kombinacija mi je zelo všeč, ker obožujem modro barvo. Barva je poletno modra in ravno pravšnja za zaključek poletja :) 
Po slikah na Googlu sodeč Essence lak izgleda samostojno noro hud, vendar ga še nisem testirala, tako da če je temu res tako, bom enkrat v prihodnosti poročala :)

9 komentarjev:

  1. Zares čudovit odtenek laka. :)) Jaz imam enega podobnega, ampak je malo bolj živ turkizen - Kiko 389 in ga obožujem! <3
    Mi je pa všeč tudi spodnji lak - zanimivo, kak je spremenil barvo prejšnjega laka. Obvezno poročaj, kako se obnese samostojno.
    Mimogrede, lepi nohti. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem pogooglala in je skoraj še lepši kot ta :) meni je tako žal zakaj sem toliko časa odlašala z nakupom, ker je čisto preveč poletni odtenek, da bi ga sedaj nosila :(
      Bom poročala oz. objavila sliko, ko pride na vrsto :)
      Hvala ;)

      Izbriši
  2. Tudi meni je všečen odtenek :) Že tekstura je super, se lepo opazi. Ampak jaz imam po vrhu še čudne nohte, imam take vzporedne črte po njih in ko jih namažem z lakom, se to lepo vidi :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da vem kaj misliš. Sem imela v preteklosti na dveh nohtih take črte, vendar so z leti izginile. Takrat sem brala, da je to lahko posledica pomanjkanja nečesa v prehrani. Sem sedaj pogledala na net in piše, da je lahko posledica pomanjkanja cinka ali železa. Cinkove tablete dobiš tudi v DM (njihova znamka) in pomagajo tudi k zvišanju odpornosti. Poskusi, mogoče ti bo pomagalo :)

      Izbriši
  3. Dober zaključek poletja! :)
    Meni so tele Catrice laki super, ker imajo malo širš čopič, ki mi zelo pomaga pri natančnem nanosu.
    Sicer nisem preveč natančna in se moram kar trudit, da mi izgleda koliko toliko okej. :/
    Drugače pa super popestritev tole z bleščicami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni se tako zdi :) meni so postali Catricovi laki eni izmed boljših: precej obstojni, širši čopič, ki ga obožujem, zanimivi odtenki in še cenovno ugodni :)
      Z vajo bo vedno boljše, boš videla. Jaz sem se že tako spraksirala, da skorajda niso potrebni popravki. V nasprotnem primeru so pa korekturni odstranjevalci laka (sama imam od Essence) odlična rešitev :)

      Izbriši
  4. <3 tale odtenek je božanski, jaz ga imam tudi doma in sem navdušena! Od Catrice lakcev sem sicer zaljubljena še v en odtenek: 46 Berry Potter & Plumbledore, ki bo prišel na vrsto zdajle v jesni. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem tudi navdušena, le malo prepozno sem ga kupila, saj je že konec poletja :(
      Berry Potter & Plumbledore izgleda čisto jesenski in kot izgleda ga imajo še vedno v prodaji. Hvala, da si ga omenila, v prihodnjih dneh bo moj, če bom le imela srečo in ga imajo na zalogi :)

      Izbriši
  5. Verjemni, njegovega komentarja ne bom nikoli pozabila :D sicer pa hvala :)

    Če boš našla kakšen zanimiv jesenski odtenek in ga testirala, mi prosim sporoči ;)

    OdgovoriIzbriši