ponedeljek, 28. september 2015

Focus T25: 2. in 3. dan



Čas je za poročilo včerajšnjega in današnjega dne. Vidim, da bom tako kot večina nekatere vaje in videoposnetke oboževala, druge pa preklela :D
Vir: http://www.sharpefit.com/focus-t25-speed-1-0-day-2/ & http://www.sharpefit.com/focus-t25-total-body-day-3-review/

2. DAN: Speed 1.0
Vadbo imam kar na prenosniku in tako napišem mimogrede še o občutkih pred, med in takoj po vadbi, popoldne ali zvečer pa še dopolnim, kar se je dogajalo z mano. 

Občutki pred vadbo: ko sem se prebujala in premikala po postelji, sem čutila zadnjične mišice, meča in notranje stegenske mišice. Malo me je stiskalo, če bo to velika ovira pri današnji vadbi, vendar nisem želela preveč o tem razmišljati, raje sem pojedla zajtrk, se preoblekla in pripravila na telovadbo :)

Med vadbo: Speed 1.0. mi je zelo všeč! Izmenjavanje hitrih vaj z raztezanjem je super, raztezanje traja ravno dovolj časa, da se mi zniža utrip in lažje nadaljujem naprej. Malo sem se lovila na začetku in bila prav smešna videti, ker nisem vedela, kako naj določene vaje izvajam. Ko ugotovim, kako moram delati, se moram skoncentrirati sama nase, ker drugače ne delam pravilno in se ob pogledu skupine hitro zmedem. To je najbrž zato, ker nisem še utečena :) sem pa vseeno zadnjih nekaj minut čakala, kdaj bo konec, ker so me začela že precej boleti meča.
OK ne vem kje sem videla, da bodo danes na sporedu skleci, ker o njih ni bilo ne duha ne sluha… izgleda, da sem bila včeraj bolj izmučena po vadbi kot sem mislila in zato ne preveč skoncentrirala, ko se gledala, kaj me danes čaka. Se zgodi.. :)

  • Čas vadbe 7:41
  • trajanje 27:45
  • poraba kalorij 226
  • povprečni srčni utrip 160
  • maksimalni 180

Po vadbi: sem ok, čutim tiste mišice kot zjutraj, ampak ne zdi se mi, da bi bil musterfibr močnejši. Mogoče se bo to zgodilo tekom dneva. Pričakovala sem, da me bo to oviralo pri današnji vadbi, a skorajda tega nisem čutila. 10 minut po vadbi se počutim odlično, greje me, sem polna energija in nisem utrujena. Ta vadba me zelo spoti, da sem samo za pod tuš, še prej si obvezno posušim lase, ki so mokre od potu, ker me hitro prepiha in zbolim..

Še en velik plus te vadbe: T25 deluje name kot tek in mi lepo pospeši prebavo, tako da grem v roku pol ure na wc. Ugotovila sem, da v primeru neintenzivne vadbe sem pogosteje napihnjena in imam probleme z odvajanjem. 


3. DAN: Total body circuit
Zjutraj sem mislila, da bom kar obležala.. vse me je bolelo, roke in hrbet zaradi dela doma med vikendom, spodnji del telesa zaradi T25. Zanimivo pa je, da čez nekaj minut, ko sem vstala, je bilo boljše in nisem čutila pretiranih bolečin v mišicah. Tudi hoja in dopoldansko delo je dobro delovalo name in ni bilo mučno. Mučno je bilo samo v glavi, kaj me danes čaka in če bom zmogla. Res sem se malo težko spravila k telovadbi in če pomislim, da me v sredo čakata kar dve vadbi, me je kar groza. A boljše je, da se osredotočim le na danes… Saj gre samo za 25 minut, peklenskih, a le 25 minut, ki bodo pustile pozitivne posledice na mojem telesu, upam. Splača se in potrudila se bom! Na hitro sem si prevrtela, kaj me danes čaka in če gledam, kako ostali »umirajo« od napora… kako bom šele jaz zdržala.. joj Mojca, začni raje telovadit, ker drugače si boš še premislila :)

Občutki med vadbo: tako skoncentrirano je govoril kot da bi mi grozil, danes mi je deloval kot kakšen morilec, ki me bo ubil, če mu ne bom sledila :D bilo je ubijalsko, najtežje in najmanj všečne vaje dosedaj. Plank mi je ok, ampak vse te različice no-go, enostavno nisem mogla slediti, pa še copati so mi drseli pri nekaterih vajah. Na trenutke niti lažjim različicam nisem mogla slediti. Bom morala pozneje bolj temeljito pogledat vaje, da jih bom naslednjič poskusila bolj pravilno izvesti. Problem je tudi to, ker imam najmanj moči v rokah in pri teh vajah, če nimaš vsaj nekaj moči v rokah, si pogorel. Srčno upam, da mi bo šlo naslednjič boljše, ker občutek ko osvojim nekaj, kar v preteklosti nisem zmogla, je božanski. A do tam bo pot še dolga in peklenska.

  • Čas vadbe 15h
  • trajanje 28:41
  • poraba kalorij 217
  • povprečni srčni utrip 153
  • maksimalni 176

Poraba kalorij je manjša, prav tako srčni utrip, ker sem se vmes morala večkrat ustavit, ker nisem zmogla več :(
 
Občutki po vadbi: Po vadbi mi je bilo čisto jasno zakaj so v videu umirali od napora, jaz sem delala s polovično močjo in sem bila uničena. Ne razumem, zakaj sem čez nekaj minut po vadbi ok in ne obležim od vsega hudega.. všeč mi je to, da je zadnjih 5 minut intenzivnih in se ponovijo skorajda vse vaje, ki smo jih prej delali 20 minut. Še bolj mi bo všeč, ko jih bom dejansko sposobna 100% oddelati z njimi :)

Najpomembneje, zdržala sem! Če bi šlo vse tako lahkotno kot je šlo prve dva dni v primerjavi z danes, bi se še čudila zakaj vsi govorijo, kako je to zelo naporno, ker meni se na začetku ni zdelo. Najbrž je bilo tako, ker sem bila spočita, sedaj se mi bo pa z dneva  v dan nabiralo in bom šele v četrtek imela prost dan, v petek raztezanje, ki je baje prava sprostitev za mišice :) ugotavljam, da je to, da sem začela ravno na soboto, super odločitev, ker imam sredo najhujšo, četrtek in petek se »odpočijem« in lepo relativno spočito zalaufam vikend :)

Jutri so na vrsti vaje za trebušne mišice, kako bo, sporočim jutri ali v sredo :)

4 komentarji:

  1. Najprej čestitke, da si zdržala in vztrajala kljub bolečinam v mišicah! Jaz bi verjetno kar vzela day off. ;)
    So pa tudi pri meni problem roke. Dejansko ne morem narediti ene moške sklece, ker svojega telesa enostavno ne morem dvigniti s pomočjo rok. Pa nimam prekomerne telesne teže. Treba bo delat na rokah ... problem je, da v fitnesu ali pri domačih vadbah vedno raje izberem vse drugo samo roke ne ... začaran krog.

    Napiši še nadaljevanje kako bo šlo, je res zanimivo brat take objave. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pri meni je problem, če si vzamem day off, ko to ni nujno, se podaljša na vsaj dvodevni oddih in potem izgubim voljo :)
      Hehe no ja saj tako smo vsi ustvarjeni, tisto, kar radi delamo, počnemo redno, tisto kar bi mogoče bolj koristilo pa se temu izogibamo in je mučno.. ampak vseeno upam, da bom tudi sama končala ta začarani krog in se potrudila do maksimuma :)

      Izbriši
    2. Tudi to s počitkom čisto razumem, se mi je že večkrat zgodilo. :D

      Izbriši
    3. Lepo slišat, da nisem edina :)

      Izbriši